ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ 2001

ΒΟΡΕΙΑ, ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ και ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

Δευτέρα, Απριλίου 10, 2006

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ...



Την αντικατάσταση του επίμαχου νόμου για την απασχόληση των νέων, ύστερα από τριών μηνών εξέγερση φοιτητών, μαθητών και συνδικάτων, ανακοίνωσε σήμερα το προεδρικό γραφείο του Ζακ Σιράκ.

Συνδικάτα και φοιτητές είχαν απειλήσει με νέες κινητοποιήσεις. Η εθνική συντονιστική επιτροπή μαθητών και φοιτητών της Γαλλίας αποφάσισε την Κυριακή 9 Απρίλη, κατά τη συνέλευσή της στη Λυόν, να προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις την Τρίτη 11, την Πέμπτη 13 και την Τρίτη 18 Απριλίου, εκτός αν η κυβέρνηση υπαναχωρήσει ως προς την εφαρμογή του νέου νόμου για την πρώτη εργασία.

«Ακόμη κι εάν η κυβέρνηση ανακοινώσει πως αποσύρεται ο νόμος, θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις έως ότου αποσυρθεί ολοκληρωτικά το κείμενο» ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της συντονιστικής, Μαρλέν Μπενκέ, έπειτα από τις διήμερες διαβουλεύσεις των φοιτητών και των μαθητών στην πανεπιστημιούπολη του Μπρον του Πανεπιστημίου Λιμιέρ-Λυόν ΙΙ.

Οι γαλλικές συνδικαλιστικές, φοιτητικές και μαθητικές ενώσεις θα συνεδριάσουν ξανά το απόγευμα της Δευτέρας. Οι ενώσεις αξιώνουν να αποσυρθεί το επίμαχο νομοσχέδιο πριν από τη διακοπή των συνεδριάσεων της Εθνοσυνέλευσης στις 17 Απριλίου.

Οι 450 σύνεδροι στη συνέλευση της Λυόν αποφάσισαν επίσης να συνεχίσουν τις επαφές τους με τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να προωθήσουν την ιδέα μίας κυλιόμενης γενικής απεργίας.

Η Γαλλία δείχνει το δρόμο και στην Ελλάδα για το πως μπορούμε να σταματήσουμε τις επιθέσεις του Καραμανλή!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ 4ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ - ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 6932394790