ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ 2001

ΒΟΡΕΙΑ, ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ και ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2006

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!


Με έκτη εβδομάδα απεργίας και νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 25 Οκτώβρη συνεχίζεται η μάχη των δασκάλων για δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Από αυτή την εβδομάδα στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι φοιτητές με τους πανεπιστημιακούς, αφού σε μία σειρά από σχολές έχουν οριστεί Γενικές Συνελεύσεις.

Στο μεταξύ μία σειρά Ομοσπονδίες και συνδικάτα έσπευσαν από την προηγούμενη εβδομάδα να ενισχύσουν το κεντρικό απεργιακό ταμείο της ΔΟΕ, δείχνοντας και με αυτό τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στην απεργία διαρκείας των δασκάλων.

Ανάλογη ανταπόκριση έχουν βρει και τα απεργιακά ταμεία που έχουν στήσει οι Σύλλογοι Δασκάλων και απευθύνονται σε τοπικά σωματεία και συλλόγους.

Μαζί με την απεργία δασκάλων και καθηγητών ένα ποτάμι μαθητικών καταλήψεων απειλεί να πνίξει τη Γιαννάκου. Οι μαθητικές καταλήψεις απλώθηκαν σε εκατοντάδες σχολεία και τα περισσότερα από αυτά έδωσαν μαζικό παρών στα συλλαλητήρια που έγιναν στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις. Όσα σχολεία άνοιξαν το περασμένο Σαββατοκύριακο για να γίνουν οι
Δημοτικές εκλογές, την Τρίτη το πρωί με νέες Γενικές Συνελεύσεις ανανέωσαν τις αποφάσεις τους για συνέχιση των καταλήψεων στο πλευρό των δασκάλων και των καθηγητών που συνεχίζουν την απεργία και αυτή την εβδομάδα.

1 Comments:

At Παρ Δεκ 01, 12:22:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αφού όλοι ξέρουμε ότι η απεργία ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ με στόχο να πλήξει την κυβέρνηση. Για ποια νίκη μιλάτε;

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home