ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ 2001

ΒΟΡΕΙΑ, ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ και ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2006

Πραξικόπημα στην ΕΙΝΑΠ!

Καταγγέλουμε την απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής της ΕΙΝΑΠ για την κατανομή των εδρών των παρατάξεων στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.

Μια απόφαση αντιδημοκρατική που καταπατά το καταστατικό της ΕΙΝΑΠ και την αρχή της απλής αναλογικής, την οποία υπερασπίζονται όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις και η ίδια η ΕΙΝΑΠ από την ίδρυσή της.

Επικαλούμενοι το νόμο 1264, η δικαστική αντιπρόσωπος μαζί με τους εκπροσώπους των παρατάξεων της ΝΔ (ΔΗΚΝΙ) και του ΣΥΝ (ΑΕΓ), αποφάσισαν να κλέψουν την έδρα που κέρδισε η Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ – Νυστέρι στο νέο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με τις 247 ψήφους που συγκέντρωσε (τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό ψήφων όλων των παρατάξεων στην β' κατανομή των εδρών)!

Είναι ντροπή μια παράταξη που τοποθετεί τον εαυτό της στην Αριστερά, όπως η ΑΕΓ, να προσπαθεί να κερδίσει την έδρα της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ με τη συμμαχία και την υποστήριξη της κυβερνητικής παράταξης της ΔΗΚΝΙ, κόντρα σε όλες τις διακηρύξεις της. Φαίνεται πως για την ηγεσία της ΑΕΓ ο αντίπαλος δεν είναι η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και των στηριγμάτων της μέσα στα νοσοκομεία αλλά οι φωνές που οργανώνουν την αντίσταση ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης.

Φωνές όπως η Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ – Νυστέρι που παλεύει για να γίνει "της Γαλλίας" σε κάθε νοσοκομείο με την δύναμη και την αισιοδοξία του νέου παγκόσμιου κινήματος.

Καλούμε τους εκπροσώπους των υπόλοιπων παρατάξεων (ΠΑΣΚ, ΔΗΠΑΚ, ΑΡΣΙ) που καταψήφισαν την πραξικοπηματική απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής να την καταργήσουν και στην πράξη κατοχυρώνοντας την έδρα που αναλογεί στην Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ στο νέο ΔΣ της 'Ενωσης.

Θα προχωρήσουμε με όλα τα μέσα - και δικαστικά - για να ανατρέψουμε αυτό το πραξικόπημα.

Επικοινωνία: Διονύσης Ρόδης, 6946 464846 Θανάσης Σταυρίδης, 6973 669298