ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ 2001

ΒΟΡΕΙΑ, ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ και ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2005

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2005




ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ, 6.00 μ.μ.
αιθουσα γκινη ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ 2001 και τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, 2.00 μ.μ.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ πλατεια ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Η σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Νοέμβρη αποφάσισε άμεσα βήματα κλιμάκωσης της αντιπολεμικής δράσης.
Το άνοιγμα της συζήτησης έκανε ο συντονιστής της Συμμαχίας, Γιάννης Σηφακάκης και πήραν μέρος: ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Γρηγόρης Φελώνης, ο ηθοποιός Στέφανος Ληναίος, η ζωγράφος Ευα Μπέη, ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την Πρωτοβουλία Γένοβα, ο Κώστας Διάκος από τους Οικολόγους Πράσινους, ο Πάνος Γκαργκάνας από την Εργατική Αλληλεγγύη, ο Μιχιάρ Εκτάμι, πρόεδρος της Ενωσης Παλαιστίνιων Εργαζόμενων στην Ελλάδα, ο Σπύρος Κότσιας, από τους Ελληνες Σοσιαλιστές, η διευθύντρια του περιοδικού ΜΕΤΡΟ, Μαρία Παναγιώτου, ο ιστορικός Δημήτρης Λιβιεράτος και ο δικηγόρος Γιάννης Χατζηαντωνίου.
Η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της κυβέρνησης Καραμανλή στον πόλεμο του Μπους βάζει άμεσα καθήκοντα στο αντιπολεμικό κίνημα.
Η αποστολή ακόμη περισσότερων ελλήνων στρατιωτικών στο Αφγανιστάν, η αποστολή τανκς και όπλων με ελληνικά πλοία στο Ιράκ αλλά και οι απειλές κατά της Συρίας στις οποίες συμμετείχε ο Υπουργός Εξωτερικών του Καραμανλή, Πέτρος Μολυβιάτης είναι τα τελευταία δείγματα της πολεμοκάπηλης πορείας που έχει διαλέξει η κυβέρνηση Καραμανλή
Οπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΑ, Γρηγόρης Φελώνης, «εξίσου κεντρικό ζήτημα είναι οι εξοπλισμοί. Δε γίνεται να αφήνουμε να σπαταλώνται 25 δισεκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμούς την επόμενη τριετία και να αγοράζονται F-16 που μάλιστα διπλοπληρώνονται. Ολα αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να γίνουν μισθοί, συντάξεις, σχολεία και νοσοκομεία».
Πρώτος μεγάλος σταθμός είναι το Πολυτεχνείο. Η Συμμαχία βάζει όλες τις δυνάμεις της για να αναδείξει το αντιπολεμικό περιεχόμενο στον φετινό τριήμερο γιορτασμό. Τις αμέσως επόμενες μέρες κυκλοφορεί αφίσα και προκήρυξη για το Πολυτεχνείο
Πεντάγωνο
Την Τρίτη 15 Νοέμβρη θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου έξω απ’ το Πεντάγωνο. Εξω από το Υπουργείο του Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος δίνει τους τελευταίους μήνες το ΟΚ σε όλες τις συνόδους του ΝΑΤΟ για να μπει η Ελλάδα πιο βαθειά στην κατοχή του Ιράκ και του Αφγανιστάν.
Την Τετάρτη 16 Νοέμβρη η Συμμαχία οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση μέσα στο Πολυτεχνείο με θέμα: «Καμιά συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στους πολέμους Ιράκ, Αφγανιστάν. ΣΤΟΠ στους εξοπλισμούς»
Και τη Πέμπτη 17 Νοέμβρη, το ραντεβού όλων των ακτιβιστών είναι στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 3μμ για να βαδίσουμε όλοι μαζί μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία με τα μπλοκ της Συμμαχίας, φωνάζοντας συνθήματα στους ρυθμούς που θα δίνουν τα τύμπανα του αντιπολεμικού κινήματος.
Επόμενος σταθμός για τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο είναι η Διεθνής Αντιπολεμική Διάσκεψη στο Λονδίνο στις 10 Δεκέμβρη. Το Stop the War Coalition της Βρετανίας έχει απευθύνει πρόσκληση στη Συμμαχία για αποστολή αντιπροσωπείας. Ο Γρηγόρης Φελώνης έχει ήδη εξουσιοδοτηθεί από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας να συμμετάσχει στη Διάσκεψη εκπροσωπώντας το ΕΚΑ.
Στο Λονδίνο το Stop the War Coalition ετοιμάζει τη μεγαλύτερη παγκόσμια σύνοδο του αντιπολεμικού κινήματος. Αναμένεται μεγάλη αντιπροσωπεία από την ιρακινή αντίσταση, με εκπροσώπους οργανώσεων από τη Βασόρα μέχρι τη Βαγδάτη. Στο Λονδίνο θα βρεθούν και ακτιβιστές από τις ΗΠΑ, ανάμεσά τους η Σίντι Σίχαν.
Την πρωτοβουλία της παγκόσμιας διάσκεψης έχουν αγκαλιάσει μια σειρά βρετανικά συνδικάτα, ενώ στις προσωπικότητες που απευθύνουν πρόσκληση για συμμετοχή προστέθηκε ο φετινός κάτοχος του Νόμπελ Λογοτεχνίας, Χάρολντ Πίντερ.

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΕΝΟΒΑ 2001

ΜΑΡΟΥΣΙ: ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕ, 11.00 πμ. ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΕΡΜΟΥ

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕ, 11.00 π.μ. ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΧΑΪΜΑΝΤΑ

ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕ, 11.00 π.μ. ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ και ΓΙΑΒΑΣΗ

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΝΟΕ, 6.00 μ.μ. ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ Μ. ΑΣΙΑΣ

1 Comments:

At Πέμ Ιουλ 20, 07:23:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ταρατατζούμ, ταρατατζούμ, ταρατατζούμ......

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home