ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ 2001

ΒΟΡΕΙΑ, ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ και ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2007

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ
ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ – ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ – Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων και φορέων που συναντηθήκαμε στο 1ο Λύκειο της Νέας Ιωνίας στις 5 Φεβρουαρίου 07 ανταλλάξαμε απόψεις και καταλήξαμε στις εξής διαπιστώσεις και αποφάσεις.
Στα πλαίσια της αναθεώρησης του Συντάγματος που προωθούν η Νέα Δημοκρατία με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνεται και το άρθρο 16 που κατοχυρώνει την υποχρέωση του κράτους να εξασφαλίζει δωρεάν μόρφωση σε όλους τους πολίτες και απαγορεύει την ίδρυση Ανώτατων Σχολών από ιδιώτες.
Θεωρούμε βέβαιο ότι η αλλαγή που προετοιμάζουν το μόνο που θα εξασφαλίσει είναι κέρδη για τους επιχειρηματίες που θα ιδρύσουν ΑΕΙ ή θα εκμεταλλευθούν Σχολές και τμήματα των υπαρχόντων, δημόσιων μέχρι σήμερα. Επίσης βέβαιο είναι ότι πολλοί νέοι θα αποκλειστούν από τις σπουδές αφού το πανάκριβο πια εμπόρευμα της μόρφωσης θα είναι απλησίαστο για τις οικονομικές δυνατότητες της οικογένειας των εργαζομένων γονέων.
Το άρθρο 16 δεν είναι το μόνο. Η αναθεώρηση σκοπεύει ευθέως και άλλα δικαιώματα, εργασιακά και κοινωνικά, που τώρα προστατεύονται από το Σύνταγμα.
Η στάση και δράση του λαϊκού κινήματος δεν μπορεί να είναι παρά η σθεναρή εναντίωση σε όσα επιχειρούνται. Είναι υπέρτατο καθήκον ο αγώνας για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, της σταθερής και μόνιμης εργασίας, της λαϊκής ιδιοκτησίας του φυσικού πλούτου.
Η παιδεία βέβαια δεν πλήττεται μόνο με την αναθεώρηση του συντάγματος. Ήδη οι ιδιώτες έχουν διεισδύσει εκδίδοντας τα σχολικά βιβλία, αναλαμβάνοντας να διδάξουν τους μαθητές, διαφημίζοντας τα προϊόντα τους και αθλοθετώντας βραβεία για την καλύτερη έκθεση που θα υμνεί την ιδιωτική ασφάλιση (πέρσι) και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (φέτος).
Ο αγώνας δεν πρέπει να κατακερματιστεί σε τάχα ζητήματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για κάποιους. Όλα τα ζητήματα είναι το ίδιο σημαντικά για όλους μας. Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με κοινό μετωπικό αγώνα.
Καλούμε όλα τα μέλη μας να πάρουν ενεργά μέρος στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν κάθε εβδομάδα φοιτητικοί Σύλλογοι και στις συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στις 15 και 27 Φεβρουαρίου, ημέρες ψηφοφοριών για την ένταξη του άρθρου 16 στα προς αναθεώρηση άρθρα.


· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


· ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ


· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


· ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ 15%


· ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥΠ


Καλούμε σε συγκέντρωση και πικετοφορία
στην πλατεία Σημηριώτη
την Τρίτη 13 Φλεβάρη στις 6:00 το απόγευμα


Δ΄ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ», ΔΗΜ. ΚΙΝΗΣΗ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΧΘΗ», ΔΗΜ. ΚΙΝΗΣΗ ΔΗ.Π.Ι, Δ.Α.Σ. Μεταμόρφωσης, Συλ. Γυναικών Ν. Ιωνίας (μέλος ΟΓΕ), Συλ. Γυναικών Μεταμόρφωσης (μέλος ΟΓΕ), Ένωση γονέων Μεταμόρφωσης, Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, Συμμαχία για την Υπερνομαρχία, Σωματείο Εργαζομένων «Επικοινωνία 94,00 FM», Πανελλαδική Πρωτοβουλία για το Άρθρο 16, Φοιτητές-τριες Ν. Ιωνίας.