ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ 2001

ΒΟΡΕΙΑ, ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ και ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2005

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΕΝΟΒΑ 2001

Πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι το Σάββατο 12/11, 7.00 μ.μ. στο Δημαρχείο η πρώτη εκδήλωση της πρωτοβουλίας Γένοβα 2001 στα Βόρεια προάστεια.

Τη συζήτηση άνοιξε ο Πάνος Γκαργκάνας, από την Πρωτοβουλία Γένοβα 2001 και διευθυντής της εφημερίδας "εργατική αλληλεγγύη" που τόνισε τη σημασία που έπαιξαν τα Ευρωπαϊκά Φόρουμ στην ανάπτυξη του κινήματος από τη Φλωρεντία το 2002 μέχρι σήμερα και το καταλυτικό ρόλο της Πρωτοβουλίας Γένοβα 2001 αναφέρθηκε στα μέτωπα που πρέπει να ανοίξει το κίνημα σήμερα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Ακολούθησαν ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στα αίτια της εξέγερσης των μεταναστών και της νεολαίας στην Γαλλία και τόνισε την ανάγκη για ενίσχυση της αντιρατσιστικής δράσης, ο Γιάννης Θεοχάρης, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζόμενων στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ που τόνισε την σημασία αλλά και την ανάγκη προβολής και οργάνωσης της Πανεργατικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη, ο Γιάννης Βελούδος από την Δημοτική παράταξη " Μαρούσι, πόλη να ζεις" που μετέφερε τον χαιρετισμό της Σοφίας Σακοράφα και δήλωσε τη συμμετοχή της παραταξής του στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και τέλος ο Σπύρος Σαμιακός από την Δημοτική παράταξη “Κόντρα στον Καιρό" που αναφέρθηκε στην καταστροφή του Μαρουσιού από τα Ολυμπιακά έργα και τη δημαρχία Τζανίκου. Τέλος χαιρετισμό στην εκδήλωση μας έστειλε και η αντιδήμαρχος Κατερίνα Αθανασιάδου.

Ακολούθησε συζήτηση με θέματα να κυριαρχούν: τις εξελίξεις στη Γαλλία, την απεργία στις 14 Δεκέμβρη αλλά και την ανάγκη της κοινής δράσης για την επιτυχία του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στη Γαλλία.

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης έπαιζε βίντεο από την διαδήλωση στη Γένοβα το 2001 και οι τοίχοι της αίθουσας ήταν γεμάτες από παλαιότερες αφίσες της Πρωτοβουλίας Γένοβα.

Στην Αγ. Παρασκευή την Δευτέρα 14/11, 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Κοντόπευκου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Γένοβα 2001 Αγ. Παρασκευής με βασικό ομιλητή τον συντονιστή της Πρωτοβουλίας Πέτρο Κωνσταντίνου και χαιρετισμό από τους: Βασίλη Γιαννακόπουλο - Πόλη Ζωής, Γιάννη Σταθόπουλο - Συνεργασία Πολιτών, Μιχάλη Γριβέα - Ανάπλαση.
Συνεχίζουμε...