ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ 2001

ΒΟΡΕΙΑ, ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ και ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

Σάββατο, Δεκεμβρίου 03, 2005

αντιρατσιστικό συλλαλητήριο 10 ΔΕΚ στην ΟΜΟΝΟΙΑ


Το ραντεβού της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΕΝΟΒΑ είναι στις 3μμ στην Ομόνοια, στην έξοδο του Μετρό πάνω στην πλατεία (αρχή Σταδίου).
Ο νέος μεταναστευτικός νόμος έχει αποτύχει. Παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης η νέα νομιμοποίηση έχει αφήσει, για άλλη μια φορά, χιλιάδες ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας χωρίς χαρτιά. Η μηδαμινή πληροφόρηση σε σχέση με τον Νόμο σε συνδυασμό με την περιπλοκότητα των διατάξεων και την συνεχή εμφάνιση νέων εγκυκλίων δυσκολεύουν ιδιαίτερα τους μετανάστες και τις μετανάστριες. Εκτός αυτών, τόσο το μεγάλο χρηματικό κόστος όσο και οι αυστηρές προϋποθέσεις του Νόμου δεν επιτρέπουν σε πολλούς/ πολλές να ενταχθούν. Τέλος, μεγάλο μέρος των μεταναστών έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στη δημόσια διοίκηση, καθώς πολλές φορές έχουν προσπαθήσει να νομιμοποιηθούν και δεν τα έχουν καταφέρει.
Η νέα διαδικασία νομιμοποίησης καταδικάζει για άλλη μια φορά χιλιάδες ανθρώπους να ζουν στην ανασφάλεια και στο φόβο έχοντας, εντέλει, ως μόνο αποτέλεσμα την νομιμοποίηση της κοινωνικής ανισότητας της αδικίας αλλά και του ρατσισμού. Η Ελλάδα ενώ επωφελείται από την εργασία των μεταναστών και των μεταναστριών τους αναγκάζει να ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες στερώντας τους ακόμα και το δικαίωμα να έχουν δικαιώματα. Οι μετανάστες γίνονται θύματα άγριας εκμετάλλευσης από τους εργοδότες, κακομεταχείρισης από τους αστυνομικούς, αυθαιρεσιών από τη δημόσια διοίκηση. Στην Ελλάδα του 2005 οι ρατσιστικές διακρίσεις είναι καθεστώς.
Τα ΜΜΕ λένε ότι οι μετανάστες και οι μετανάστριες φταίνε για την ανεργία και την εγκληματικότητα. Εμείς απαντάμε ότι υπεύθυνες είναι η κυβέρνηση και εργοδοσία που καταδικάζουν στη φτώχεια ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Ο μόνος τρόπος για να ανέβει το βιοτικό επίπεδο όλων μας είναι ο κοινός αγώνας ελλήνων και ξένων εργαζόμενων.
Απαιτούμε να διευρυνθούν οι προϋποθέσεις ένταξης στο Νέο Μεταναστευτικό Νόμο, να μειωθεί το κόστος της νομιμοποίησης και να δοθεί παράταση της προθεσμίας για όλους και όλες μέχρι τις 30-06-2006. Στις 10 Δεκέμβρη διαδηλώνουμε ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία για:
• Ίσα Δικαιώματα • Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών • Άσυλο στους πρόσφυγες • Ανοιχτά Σύνορα – Να σταματήσουν οι απελάσεις

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 15:00

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ