ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ 2001

ΒΟΡΕΙΑ, ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ και ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2005

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ







ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΛΑΤΣΗ

ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ: "ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΛΑΤΣΗ" ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/11 ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΜΠ. ΚΕΝΤΡΟΥ THE MALL.
ΓΙΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 6 μμ ΕΩΣ ΣΤΙΣ 8 μμ ΜΟΙΡΑΣΑΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14Δ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Συμπαράσταση στους εργαζόμενους στην ALPHA BETON
Εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράστασή μας στους 18 εργαζόμενους της ALFA BETON πουπραγματοποιούν επίσχεση εργασίας από τις 14/11 στο εργοτάξιο του κτιρίου της«Ανατόλια» στην Καλογρέζα.
Καταγγέλουμε την εργοδοτική ασυδοσία που οφείλει τον μισθό Οκτωβρίου και το15θήμερο Νοεμβρίου, ενώ επιχείρησε να διασπάσει την ενότητα των εργαζομένων με το δόλωμα να προτείνει σε ορισμένους σε άλλα εργοτάξια (ανεξόφλητοι βεβαίως).
Οι εργαζόμενοι με την παρουσία τους και το πανό τους, κάτω και από αντίξοες συνθήκες δίνουν την μάχη της αξιοπρέπειας και της επιβίωσης. Ερωτηματικά προκαλεί η στάση της κοινοπραξίας που διαχειρίζεται τον χώρο να μην τους επιτρέπει την είσοδο στο γιαπί, αφήνοντάς τους εκτεθειμένους στις καιρικές συνθήκες.
Συμπαράσταση μέχρι τη νίκη, όλοι μαζικά στην πανεργατική απεργία της 14 Δεκέμβρη ενάντια στις επιθέσεις κυβέρνησης-εργοδοτών.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Ελαστικό ωράριο, part time, δουλειά την Κυριακή, απλήρωτες υπερωρίες, εργατικά ατυχήματα: All in the Mall
Ανοίγει την Παρασκευή 25 Νοέμβρη, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Ελλάδα το The Mall, συμφερόντων Λάτση.
Το διαφημιστικό του σλόγκαν είναι All in the Mall. Είναι πραγματικά πολύ εύστοχο. Γιατί η δημιουργία και λειτουργία αυτού του Εμπορικού Κέντρου είναι γεμάτη από όλες τις καταστρεπτικές συνέπειες του καπιταλισμού.
Πρώτα απ’ όλα το τεράστιο σκάνδαλο με την παραχώρηση του χώρου στο Ψαλίδι Μαρουσιού από το Δήμο Μαρουσιού στον Λάτση. Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων και των φορέων της περιοχής είχαν σαν συνέπεια πολλοί συμπολίτες μας να έχουν στις πλάτες τους μηνύσεις από τον Δήμαρχο Τζανίκο και τον Λάτση.
Το συγκεκριμένο εργοτάξιο ήταν και χώρος ανθρωποθυσιών στο κεφάλαιο. Εδώ έχει χάσει τη ζωή του ο οικοδόμος από την Αλβανία DALIP DOKA, ενώ έχουν γίνει δεκάδες τραυματισμοί εργατών. Οι κατασκευαστικές εταιρίες LAMDA (του Λάτση) και ΜΟΧΛΟΣ εκμεταλλεύονται 1.000 περίπου εργαζόμενους που δουλεύουν από την ανατολή του ήλιου μέχρι το βράδυ αλλά και τα σαββατοκύριακα χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες και χωρίς να τους κολλάνε τα ένσημα, για προλάβουν τα εγκαίνια της Παρασκευής.
Η λειτουργία των εκατοντάδων μαγαζιών, εστιατορίων και κινηματογράφων θα βασίζετε στο ελαστικό ωράριο, το part time, την απλήρωτη δουλειά της Κυριακής, και τις απλήρωτες υπερωρίες των εμποροϋπαλλήλων.
Η Πρωτοβουλία Γένοβα Μαρουσιού καλεί όλους: τις δημοτικές παρατάξεις, τους φορείς, τα συνδικάτα της περιοχής, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας να οργανώσουμε όλοι μαζί συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/11 ΚΑΙ ΩΡΑ 7.00 μ.μ. μπροστά από το Εμπορικό Κέντρο και ταυτόχρονα να ενημερώσουμε τους εκατοντάδες εργαζόμενους στο Κέντρο για την απεργία στις 14 Δεκέμβρη και να βοηθήσουμε για τη συμμετοχή τους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 3 μμ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ:
Από την Ελλάδα συμμετέχει η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο και αντιπροσωπία από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας με επικεφαλής τον πρόεδρο Γρηγόρη Φελώνη.