ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ 2001

ΒΟΡΕΙΑ, ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ και ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2005

ΕΞΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ


Ο τραυματισμός των δύο ελλήνων στρατιωτικών επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο το πόσο τυχοδιωκτική και επικίνδυνη είναι η πολιτική της κλιμάκωσης της εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο του Μπους στο Αφγανιστάν.

STOP ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΣ


Στις αρχές Δεκέμβρη η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει τον έλεγχο του αεροδρομίου της Καμπούλ αυξάνοντας παράλληλα την στρατιωτική παρουσία της στο Αφγανιστάν. Ταυτόχρονα, στέλνει τανκς και συντονίζει την αποστολή όπλων με ελληνικά πλοία στο Ιράκ και ευθυγραμίζεται με τις νέες απειλές των ΗΠΑ σε βάρος της Συρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και με τα σχέδια τους να αποσταθεροποιήσουν τα Βαλκάνια. Για να στηρίξει αυτές τις επιλογές, σπαταλάει δισεκατομμύρια ευρώ για νέους εξοπλισμούς την ώρα που εξαπολύει την πιο άγρια λιτότητα για τους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Μπροστά σ' αυτήν την κλιμάκωση της ελληνικής εμπλοκής στο πλευρό του Μπους και τιμώντας ταυτόχρονα την εξέγερση του Πολυτεχνείου, της οποίας το μήνυμα πιστεύουμε ότι παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ, σας καλούμε στο τριήμερο αντιπολεμικών εκδηλώσεων που οργανώνει η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο στις 15 – 17 Νοέμβρη:

- 15/11, Συνέντευξη Τύπου έξω από το Πεντάγωνο, 12.30 μμ
Μεταξύ άλλων θα παραστούν οι: Στέφανος Ληναίος, Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης, Σοφία Σακοράφα, Γρηγόρης Φελώνης (πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αθήνας), Γιάννης Σηφακάκης (συντονιστής ΣΣτΠ)

- 16/11, Αντιπολεμική Εκδήλωση στο Πολυτεχνείο, κτ. Γκίνη, 6.00 μμ

- 17/11, Συμμετοχή στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου, πλ. Κλαυθμώνος, 3.00 μμ