ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ 2001

ΒΟΡΕΙΑ, ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ και ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 08, 2005

25 χρόνια χωρίς τον Τζον Λένον...


Φαντάσου πως δεν υπάρχει παράδεισος, είναι εύκολο αν προσπαθήσεις
Καμιά κόλαση από κάτω μας, από πάνω μας μονάχα ο ουρανός
Φαντάσου όλοι οι άνθρωποι να ζουν για το σήμερα...

Σημάδεψε ανεξίτηλα, ως ιδρυτικό μέλος των θρυλικών Beatles αλλά και μετη μετέπειτα σόλο πορεία του, μια ολόκληρη εποχή.

Εμπνευσμένος συνθέτης,γεννημένος ερμηνευτής, ενεργός πολίτης, ο Τζον Λένον λατρεύτηκε όσοελάχιστοι καλλιτέχνες στην ιστορία της τέχνης του 20ου αιώνα.

Υπερασπιστής της ειρήνης και της αγάπης, απέκτησε φανατικό κοινό σε όλοτον κόσμο και συνέχισε να γράφει μουσική και μετά την διάλυση των Σκαθαριών.

Εκδήλωσε την κάθετη αντίθεσή του στον πόλεμο του Βιετνάμ και στη βία. Προσέφερε τις δυνάμεις και τα δώρα που συνόδευαν τη διασημότηταπου είχε κερδίσει, στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο, σαν γνήσιο παιδί των 60'ς.

Σαν σήμερα, στις 8 Δεκεμβρίου του 1980, δολοφονήθηκε από τον Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, έξω από το διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη. Ακόμη και σήμερα, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι πίσω από τη δολοφονία του βρίσκονταν φορείς μιας διεφθαρμένης εξουσίας, που δεν του συγχώρεσε ποτέτην στάση του.

Σήμερα ένα νέο Βιετναμ βρίσκετε σε εξέλιξη με την Αμερικανοβρετανική κατοχή στο Ιράκ. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τον Τζον Λένον είναι να ριχτούμε με τα μούτρα στο αντιπολεμικό κίνημα για να έχει ο πόλεμος στο Ιράκ το ίδιο τέλος μ' αυτό του Βιετνάμ.