ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ 2001

ΒΟΡΕΙΑ, ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ και ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2005

Μια πετυχημένη συνέλευση για τις μεγάλες μάχες που έρχονται...



το ακροατήριο της Συνέλυσης...

και κάτω:

το πάνελ της συζήτησης για το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ (Μ. Παναγιώτου, Π. Κωνσταντίνου, Δ. Τσουκαλάς, Κ. Διάκος και Γ. Σηφακάκης) και το πάνελ της συζήτησης για την Πανεργατική Απεργία στις 14 Δεκ (Π. Γκαργκάνας και συνδικαλιστές από Τράπεζες, ΟΣΕ, Ολυμπιακή και Δασοπυροσβέστες..)







Ο Ντενί Γκοντάρ από τη Γαλλία, ο εκπρόσωπος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα ανοίγουν τη Συνέλευση μαζί με τη Μαρία Στύλλου...



Μεγάλη συμμετοχή, καινούργιες γνωριμίες και μέλη στην ΓΕΝΟΒΑ και πολύ καλή συζήτηση. Πάνω από 200 άτομα πήραν μέρος στις τρεις συζητήσεις και είναι εντυπωσιακό οτι οι περισσότεροι έμειναν σε όλη την διάρκεια.
Η ομιλία του Ντενί για την Γαλλία άνοιξε την συζήτηση για την νέα αριστερά στην Ευρώπη. Οι πέντε ομιλητές για τις 14 Δεκέμβρη έδωσαν την εικόνα της ανταρσίας μέσα στους εργατικούς χώρους και έβαλαν τα βήματα για την επιτυχία της Πανεργατικής. Στην συζήτηση για το 4ο ΕΚΦ, μπήκαν οι επόμενοι σταθμοί μέχρι τότε: τον Γενάρη η κινητοποίηση ενάντια στην οδηγία Μπολκενστάιν, τον Φλεβάρη οργάνωση συζητήσεων και ενημέρωσης από το Καράκας της Βενεζουέλας όπου θα γίνει το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ στο τέλος Γενάρη. Τον Φλεβάρη και τον Μάρτη, συντονιζόμαστε με το αντιπολεμικό κίνημα διεθνώς με αίτημα «Έξω ο Καραμανλής από το Αφγανιστάν».

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα το 4ο ΕΚΦ θα γίνει 6-9 Απρίλη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα υλικά και θα γίνει πιο συγκεκριμένο το πρόγραμμα και των συζητήσεων και του συλλαλητηρίου μέσα στα πλαίσια του 4ου ΕΚΦ.

Οι εκδηλώσεις στις σχολές και τοπικά ξαναζωντάνεψαν την Πρωτοβουλία και την έφεραν κοντά σε καινούργιο κόσμο. Αυτό φάνηκε στην Συνέλευση. Μ’ αυτό τον κόσμο συνεχίζουμε. Γι’ αυτό βγήκε κάρτα μέλους της ΓΕΝΟΒΑ 2001.

«Να γίνει του Γιαννίτση»

Αυτός είναι ο στόχος για τις 14 Δεκέμβρη, όπως είπε ο Γ.Χατζής, πρόεδρος της ΕΙΣΦ, στην Συνέλευση της ΓΕΝΟΒΑ. Μ’αυτό τον στόχο οργανώνουμε σε όλους τους εργατικούς χώρους. Η εικόνα ήρθε απ’ όλους τους ομιλητές «Θέλουμε μια 14 Δεκέμβρη χείμαρρο που θα τους πνίξει, γι’ αυτό θα πάμε και στα 780 υποκαταστήματα της Εθνικής για να μην λείψει κανείς» συμπλήρωσε η Λίλα Δημητριάδου, μέλος του Δ.Σ της Εθνικής. «Στην Θεσσαλονίκη συμμετείχαν 700 δασοπυροσβέστες. Στην Αθήνα θα κατέβουμε και τα 5 χιλιάδες μέλη του σωματείου. Το σωματείο μας είναι καινούργιο αλλά τους έχουμε αναγκάσει σε υποχωρήσεις. Έτσι θα κάνουμε και τώρα».
Μ’ αυτή την ατάκα άνοιξε χθες στην Συνέλευση της ΓΕΝΟΒΑ την συζήτηση για τις 14 Δεκέμβρη, ο πρόεδρος του σωματείου δασοπυροσβεστών. Ήταν καταπέλτης, γιατί έδειξε ότι όχι μόνο τα παλιά αλλά και τα καινούργια εργατικά κομμάτια οργανώνονται και δίνουν μάχες. Οι συμβασιούχοι ιδιαίτερα ήταν από τα κομμάτια που είχαν αυταπάτες ότι η εκλογή της Ν.Δ θα σήμαινε την μονιμοποίηση τους και γι’ αυτό τώρα είναι όχι μόνο εξοργισμένοι αλλά και πολύ μαχητικοί.

Ήταν μια συνέλευση και μια συζήτηση πέρα από κάθε προηγούμενη...και συνεχίζουμε !!!