ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ 2001

ΒΟΡΕΙΑ, ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ και ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2005

λιτότητα, ανεργία, καταστολή - ΔΙΩΞΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Η Πρωτοβουλία Γένοβα καταγγέλλει το πογκρόμ που εξαπέλυσε η αστυνομία του Βουλγαράκη το βράδυ της Πέμπτης 15 Δεκέμβρη, στα Εξάρχεια, λίγη ώρα μετά τη συγκέντρωση των απεργών των ΔΕΚΟ έξω από την Βουλή.
Πέντε μέλη της Πρωτοβουλίας Γένοβα, που επέστρεφαν από τη συγκέντρωση και βρέθηκαν σε καφενείο στη συμβολή των οδών Λιόντου και Μεσολογγίου ήρθαν αντιμέτωποι με άντρες των ΜΑΤ που εισέβαλαν στο μαγαζί, τους έβγαλαν έξω μαζί με άλλους θαμώνες και, χωρίς να εξηγήσουν τον λόγο, έκαναν βίαιες σωματικές έρευνες, άνοιξαν τσάντες και προσωπικά αντικείμενα. Παρότι τα μέλη της Πρωτοβουλίας Γένοβα είχαν τις ταυτότητες τους, προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, όπου οι Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος και Βασίλης Κυριάκης, νοσοκομειακός και μέλος ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου προπηλακίστηκαν από αστυνομικούς. Στους προσαχθέντες ήταν επίσης το μέλος του ΔΣ Συλλόγου Φοιτητών Καλών Τεχνών Νίκος Κουράκης, ο Γ.Βαφειάδης, φοιτητής Πολυτεχνείου και ο Γ.Καλκούνος, ξενοδοχοϋπάλληλος.
Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος Τμηματάρχης του Τμήματος Προστασίας Πολιτεύματος κ. Πλιάτσικας έριξε στο πάτωμα τον Θανάση Καμπαγιάννη, τον μετέφερε βίαια στο γραφείο του και τον προπηλάκισε. Η αιτία της προσαγωγής ήταν ότι το μέλος της Πρωτοβουλίας Γένοβα επέδειξε τη δικηγορική του ταυτότητα κατά τη διάρκεια των βίαιων σωματικών ερευνών, γεγονός για το οποίο έχει ήδη γίνει καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας. Σε διαμαρτυρίες του Βασίλη Κυριάκη για αυτόν τον τραμπουκισμό, οι αστυνομικοί τον έστησαν όρθιο με το πρόσωπο στον τοίχο και του χτύπησαν το κεφάλι.
Μετά από τρεις ώρες κράτησης στη ΓΑΔΑ και αφού είχαν προσαχθεί περίπου 50 άτομα, τα μέλη της Πρωτοβουλίας Γένοβα, όπως και οι υπόλοιποι προσαχθέντες, αφέθηκαν ελεύθεροι. Στο αίτημα των παρευρισκόμενων να μάθουν για ποιο λόγο κρατήθηκαν επί τρεις και πλέον ώρες, οι αστυνομικοί δεν απαντούσαν και παρέπεμπαν στον Διοικητή, ο οποίος ποτέ δεν εμφανίστηκε.
Ο Βουλγαράκης αφού διευκόλυνε τις μυστικές υπηρεσίες του Μπλέρ να φορέσουν κουκούλες και να απαγάγουν τους πακιστανούς μετανάστες τώρα θέλει να περνάει χειροπέδες σε κάθε εργαζόμενο και νεολαίο που αντιστέκεται στην πολιτική της λιτότητας, της καταστολής, του ρατσισμού.
Εμείς θα συνεχίσουμε να απαντάμε μαζικά μέσα από τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους όπως το κάναμε στην ΔΕΘ και στην μεγαλειώδη Πανεργατική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Ας μην ψάχνει να βρεί αποδιοπομπαίους τράγους στην νεολαία, καλύτερα να παραιτηθεί γιατί είναι η προσωποποίηση του ψέματος και της υποκρισίας.