ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ 2001

ΒΟΡΕΙΑ, ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ και ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 21, 2005

Μικροτσίπ στα διαβατήρια; ΟΧΙ ευχαριστώ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Ανακοίνωση

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να φέρει νέα διαβατήρια, να βάλει σε αυτά μικροτσίπ, η διαδικασία έκδοσής τους να περάσει στην αστυνομία, ενώ ταυτόχρονα παραμένει η σύνδεση της χορήγησης διαβατηρίου με την στρατιωτική θητεία. Οι διαδικασίες για τα νέα διαβατήρια που θέλει να φέρει η κυβέρνηση γίνονται ύστερα από υποδείξεις και πιέσεις των ΗΠΑ -προς όλη την Ευρώπη- μέσα σε κλίμα τρομοϋστερίας, και με την ελπίδα να σταματήσουν οι ΗΠΑ το καθεστώς να ζητούν βίζα - θεωρώντας ολόκληρο τον Ελληνικό λαό τρομοκράτη-, και πρόκειται για προσπάθεια περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων και για ηλεκτρονική καταστολή.
Οι οικολόγοι δηλώνουν την πλήρη διαφωνία τους με τον αυταρχισμό, την ηλεκτρονική καταστολή, την τρομολαγνεία, και τους περιορισμούς σε δικαιώματα και ελευθερία διακίνησης των πολιτών.

Καλούμε:
-Σε κινητοποίηση ενάντια στον αυταρχισμό, και σε αγώνα ενάντια στο συγκεντρωτικό και ενεργοβόρο καπιταλιστικό μοντέλο ανάπτυξης που οδηγεί σε πολέμους, καταστολή, αυταρχισμό, διακρίσεις, όξυνση ανισοτήτων και φτώχεια, και καταστροφή του περιβάλλοντος και της υγείας.
-Ναι στην ελευθερία διακίνησης όλων των πολιτών χωρίς διακρίσεις
-Όχι στην ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων, των πολυεθνικών, του εμπορίου
-Όχι στην τρομοϋστερία
-Σταματήστε τους πραγματικούς τρομοκράτες, τον Μπους, τις πολυεθνικές, τους G8, τον ΠΟΕ, τις κλιματικές αλλαγές, την οικονομία του πετρελαίου
-Όχι στην ηλεκτρονική καταστολή και τον Οργουελικό εφιάλτη

Οι οργανώσεις:

Έλληνες Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα-GEWB http://homepages.pathfinder.gr/gewb
Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία-Άμεση Δημοκρατία geoko@otenet.gr
Οικολογική Δημοκρατική Ένωση Οικολόγοι Ελλάδας
http://homepages.pathfinder.gr/ecologists
Οικολόγοι Εναλλακτικοί eco_alter@yahoo.gr
Φυσιολατρικό Κοινωνικό Κίνημα Κρίκος του Λαού http://homepages.pathfinder.gr/crikos