ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ 2001

ΒΟΡΕΙΑ, ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ και ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

Κυριακή, Ιανουαρίου 22, 2006

ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ!



Χιλιάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο, των συνδικάτων, της Πακιστανικής Κοινότητας το Σάββατο 21 Γενάρη στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, την Κρήτη.

Δυναμική ήταν η παρουσία των Πακιστανών παρά την ανοικτή τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της Πακιστανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Η Πακιστανική Κοινότητα, επικεφαλής της πορείας βάδισε με πανό στην γλώσσα ούρντου που έγραφε: ΟΧΙ ισλαμοφοβία, το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία Πολέμου αλλά Ειρήνης».

Στην Αθήνα χαιρέτησαν την εκδήλωση στα Προπύλαια ο Φώτης Προβάτας, ΣΦΕΑ 1967-74, Γιάννης Σηφακάκης, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Τζαβέτ Ασλάμ, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, Κώστας Βασιλόπουλος,ΕΚΑ, Φραγκίσκος Ραγκούσης, δικηγόρος, Τάσος Κορωνάκης, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ.

Συνθήματα της διαδήλωσης: «Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί, Είμαστε όλοι Πακιστανοί», «Βουλγαράκη GO HOME. Στα Γιάννενα, δυνάμεις των ΜΑΤ εμπόδισαν τους διαδηλωτές να φτάσουν κοντά στο Κάστρο των Ιωαννίνων όπου υπάρχουν καταγγελίες απαχθέντων Πακιστανών ότι ήταν ο χώρος της μυστικής φυλακής όπου ανακρίθηκαν από την ΕΥΠ και την ΜΙ6. Οι αστυνομικές δυνάμεις στην Αθήνα καθυστερούσαν προκλητικά την διαδήλωση βαδίζοντας σε απόσταση τριών μέτρων από την κεφαλή της πορείας. Ακόμα πιο προκλητικά στο τέλος της πορείας μπλόκα αστυνομικών σταματούσαν Πακιστανούς μετανάστες πχ στο Σταθμό Ν. Ιωνίας στα πλαίσια της ακούραστης προσπάθειας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των απαχθέντων και της Πακιστανικής Κοινότητας.

Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο ανακοίνωσε το επόμενο Παγκόσμιο Αντιπολεμικο Συλλαλητήριο που θα γίνει στις 18 Μάρτη, τρίτη επέτειο της κήρυξης του πολέμου στο Ιράκ.

Οι φωτό είναι από τη διαδήλωση του Σαββάτου και από την εκδήλωση στη Νέα Ιωνία στις 22 Γενάρη.