ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ 2001

ΒΟΡΕΙΑ, ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ και ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2006

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ 28


Κάλεσμα σε Μαζικό Συλλαλητήριο στις 21 Γενάρη 3μμ στα Προπύλαια και πορείαστην Βουλή για την καταγγελία των απαγωγών των 28 Πακιστανών μεταναστών αποφασίστηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας όπου συμμετείχαν φορείς όπως η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, η Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ 2001, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η ΚΕΑΔΕΑ, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-74, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών. Την συμμετοχή τους δήλωσαν φορείς όπως το Δίκτυο Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, η Πρωτοβουλία ενάντια στα πογκρόμ κατά μεταναστών και τις απαγωγές Πακιστανών, ο Συνασπισμός, το ΔΗΚΚΙ, οι Οικολόγοι-Πράσινοι, το Σοσιαλιστικό ΕργατικόΚόμμα, η ΠΑΣΠ, η Ν.ΣΥΝ, η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ).

Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι των απαγωγών και βασανισμών των 28Πακιστανών μεταναστών απο τις ελληνικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες μετην κάλυψη των υπουργών Τζάκ Στρό και Γιώργου Βουλγαράκη.
Να σταματήσουν άμεσα οι απαράδεκτες απειλές, πιέσεις και εκβιασμοί σε βάρος των Πακιστανών απαχθέντων που έχουν άμεσο σκοπό να τους τρομοκρατήσουν για να τους εξαναγκάσουν να ανακαλέσουν τις μαρτυρικές τους καταθέσεις.
Αρνούμαστε στο βωμό της πολεμικής σταυροφορίας των Μπούς, Μπλέρ και της συμμετοχής της ελληνικής κυβέρνησης να θυσιάσουμε τις δημοκρατικές μας ελευθερίες «ανταλλάσσοντας ασφάλεια με δημοκρατία». Η διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών διασφαλίζει τους πολίτες γι' αυτό και απαιτούμε να καταργηθούν οι τρομονόμοι, να μπεί φραγμός στην τρομοϋστερία και την ασύδοτη δράση των πρακτόρων της CIA και της ΜΙ-6 που γέμισαν την Ευρώπη με Γκουαντανάμο και μυστικές φυλακές, να νεκρωθεί το μάτι του Μεγάλου Αδελφού στην ηλεκτρονική αλληλογραφία και το Ιντερνετ, να σταματήσουν οι απόπειρες εξομοίωσης των σοσιαλιστών και κομμουνιστών με το ναζισμό όπως απαράδεκτα προβλέπεται στο σχετικό μνημόνιο που προωθείται για ψήφιση από το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Αντιστεκόμαστε στην εκστρατεία κατασυκοφάντισης των μουσουλμάνων μεταναστών απο το Πακιστάν, στην ενοχοποίηση των μεταναστών και των προσφύγων για να διαιωνίζεται έτσι το καθεστώς ομηρίας και παρανομίας στην Ελλάδα. Αυτές οι επιθέσεις εκτρέφουν ρατσιστικά φαινόμενα και επιθέσεις όπως το αποτρόπαιο έγκλημα στο Ρέθυμνο με την δολοφονία του μετανάστη από την Αλβανία.
Γι' αυτό και απαιτούμε την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών εδώ και τώρα. Απλώνουμε ασπίδα αλληλεγγύης για την Πακιστανική κοινότητα απαιτώντας δικαιοσύνη και υπεράσπιση των απαχθέντων γιατί η επίθεση ενάντια σε αυτούς είναι επίθεση ενάντια στην συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας που υπεράσπισε με το αίμα του τις ελευθερίες και την ειρήνη.
Καλούμε την Βουλή των Ελλήνων να σεβαστεί το δημοκρατικό δικαίωμα της πληροφόρησης των πολιτών και να επιτρέψει την τηλεοπτική μετάδοση της αυριανής συζήτησης, αρνούμενη να υποκύψει σε πιέσεις και εκβιαστικάδιλήμματα που επιχειρούν να βάλουν περιορισμούς στην πλήρη ενημέρωση.

Σας καλούμε να πλημμυρίσουμε τα Προπύλαια το Σάββατο 21 Γενάρη 3μμ ώστε ναστείλουμε ηχηρά το μήνυμά μας στην κυβέρνηση με τον πιό ξεκάθαρο τρόπο απαιτώντας να σταματήσουν οι προσπάθειες συγκάλυψης των εγκλημάτων πουδιαπράχθηκαν σε βάρος των 28 Πακιστανών μεταναστών, να χυθεί άπλετο φώς στηνυπόθεση και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι.