ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ 2001

ΒΟΡΕΙΑ, ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ και ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 30, 2005

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΣΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ !

Αυτή η κυβέρνηση λέει ΨΕΜΑΤΑ για «φανταστικές» απαγωγές πακιστανών όπως ο Μπους και ο Μπλερ για δήθεν υπαρκτά όπλα μαζικής καταστροφής για να δικαιολογήσουν τον πόλεμο και την κατοχή του Ιράκ. Είναι ικανοί σε λίγο να μας πουν ότι το Ιράκ έχει δημοκρατία και το Γκουαντανάμο είναι τουριστικό θέρετρο!
Ένοχη και υπεύθυνη για τις απαγωγές των 28 πακιστανών από πράκτορες της ΕΥΠ και των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών είναι η κυβέρνηση Καραμανλή και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βουλγαράκης. Δεν είμαστε κατάπληκτοι, είμαστε οργισμένοι για το μέχρι που φτάνει ο κατήφορος της κυβέρνησης Καραμανλή στην κούρσα να βάλει την Ελλάδα στα γρήγορα βαθιά μέσα στον άξονα Μπους-Μπλέρ που διεξάγει ένα χαμένο πόλεμο στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Δεν είναι μόνο ότι η ανάληψη της διοίκησης του αεροδρομίου της Καμπούλ συνοδεύτηκε από εμπλοκή σε μάχες ελληνικής περιπόλου με δύο τραυματίες αλλά και το ότι η κυβέρνηση συζητάει την αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας στον Αφγανιστάν υπό την σκέπη του ΝΑΤΟ. Την ώρα που η Ελλάδα μετατρέπεται σε προγεφύρωμα αποστολής εξοπλισμού στα ιρακινά τάγματα ασφαλείας των κατοχικών δυνάμεων, ο Βουλγαράκης δίνει το πράσινο φώς για διεύρυνση της δράσης των ίδιων υπηρεσιών που απαγάγουν, φυλακίζουν και εξευτελίζουν τους αντιστεκόμενους ιρακινούς να κάνουν τα ίδια με τους πακιστανούς μετανάστες. Είναι ώρα να αποσυρθούν οι ελληνικές δυνάμεις από το Αφγανιστάν και να σταματήσει κάθε εμπλοκή στο πλευρό των κατοχικών δυνάμεων στο Ιράκ. Όπως δεν αφήσαμε τον Σημίτη να στείλει ελληνικό στρατό στο Ιράκ με τα μεγαλειώδη αντιπολεμικά συλλαλητήρια έτσι και σήμερα μπορούμε να τους αναγκάσουμε να αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν και να μπει τέλος στις διευκολύνσεις που κοστίζουν τις ζωές ιρακινών. Τα συμφέροντα μας δεν είναι τα πετρέλαια του Ιράκ και οι αγωγοί του Αφγανιστάν για τα οποία μας καλούν να μπούμε βαθιά στα βρόμικα παιχνίδια των ιμπεριαλιστών, χθές ο Σημίτης, σήμερα ο Καραμανλής αλλά η παγκόσμια ειρήνη και η δικαιοσύνη.
Χαιρετίζουμε τις διαδηλώσεις των ιρακινών κατά των εκλογών φιάσκο των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Η χρονιά που μας έρχεται έχει όλη την δυνατότητα να είναι χρονιά νίκης του παγκόσμιου αντιπολεμικού κινήματος . Ηδη μετά την πετυχημένη Διάσκεψη Ειρήνης στο Λονδίνο στις 10 Δεκέμβρη καλεί σε νέα παγκόσμια μέρα δράσης στις 18-19 Μάρτη, τρίτη επέτειο της κήρυξης του πολέμου στο Ιράκ.
Είναι ώρα τα συνδικάτα, οι φοιτητές και οι μαθητές να ξαναβγούμε στον δρόμο μαζί με την Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο για να τους κλείσουμε τον δρόμο.
Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ 2001