ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ 2001

ΒΟΡΕΙΑ, ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ και ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2006

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΣΤΙΣ 21/1, 3.00 μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ



Το θέμα της απαγωγής και ανάκρισης Πακιστανών στην Ελλάδα επανέφερε στη δημοσιότητα η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο και η Πρωτοβουλία Γένοβα, με συνέντευξη τύπου την Τρίτη 3 Γενάρη, στην οποία παραβρέθηκαν και τρεις από τους απαχθέντες.

Οι Πακιστανοί περιέγραψαν τις συνθήκες απαγωγής τους και τους προπηλακισμούς τους οποίους υπέστησαν, ενώ τόνισαν ότι είχαν κάνει καταγγελίες από την πρώτη στιγμή στην πακιστανική πρεσβεία στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του πρεσβευτή της χώρας.

Ταξίδια αναψυχής στο Πακιστάν, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, προσφέρει η πακιστανική πρεσβεία στην Ελλάδα, σε κάποιους από τους 28 Πακιστανούς, προκειμένου να μην επιμείνουν στις καταγγελίες τους περί απαγωγών, ανακρίσεων και βασανιστηρίων, αναφέρει η εφημερίδα Εθνος της Κυριακής.

Οι ανακρίσεις έγιναν με μετάφραση από τα ελληνικά στα αγγλικά, παρουσία Βρετανού, γράφει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, η οποία επισημαίνει ότι ουδείς έχει διευκρινίσει μέχρι στιγμής αν επρόκειτο για τον εκπρόσωπο της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα ή για χειριστή της υπόθεσης εκ μέρους της ΜΙ6 που ταξίδεψε από το Λονδίνο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων κρατήθηκαν πλήρη πρακτικά, με άγνωστο ακόμα τον συντάκτη αλλά και τους Ελληνες αποδέκτες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με τα πρακτικά αυτά εφοδιάστηκε και η ΜΙ6 για την τελική ανάλυση των στοιχείων.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εκτυλίχθηκε στην Αθήνα νέα μυστική επιχείρηση προσαγωγής και ανάκρισης Πακιστανών. Αυτή τη φορά η επιχείρηση, στον Ασπρόπυργο και στον Νέο Κόσμο, έγινε ύστερα από επίσημο αίτημα της αμερικανικής πρεσβείας και εκτελέστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.
Oι Πακιστανοί που εθεωρούντο ύποπτοι από τους Αμερικανούς ανακρίθηκαν από Έλληνες αξιωματικούς με βάση τα στοιχεία των αμερικανικών υπηρεσιών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΓΕΝΑΡΗ, 3.00 μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ