ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ 2001

ΒΟΡΕΙΑ, ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ και ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2006

ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓ.ΟΛΓΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ Ν.ΙΩΝΙΑΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΣΤΟ ΑΓ.ΟΛΓΑ

Απόπειρα «δούρειου ίππου» για ιδιωτικοποιήσεις αποτελεί η πρόθεση της Β΄ ΔΥΠΕ να δώσει την σίτιση σε ιδιωτική εταιρία κέτερινγκ.
Μετά από ένα μήνα που κράτησε η ανακαίνιση των μαγειρείων στο Αγ.Ολγα και με κόστος 70.000 ευρώ, επιχειρείται η προσωρινή λύση της σίτισης των ασθενών με κέτερινγκ, να γίνει μόνιμο καθεστώς.
Στον βρόντο λοιπόν η ανακαίνιση των μαγειρείων? Στον βρόντο οι διαμαρτυρίες των ασθενών και των εφημερευόντων ιατρών για κακής ποιότητας υπηρεσίες κέτερινγκ? Γιατί τέτοια βιασύνη, ποια συμφέροντα κρύβονται από πίσω?
Πρόκειται για συνειδητή και προσχεδιασμένη επιλογή να περνάνε τομείς των νοσοκομείων σε ιδιώτες (καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση, κλπ), ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν περίπου 25.000 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, όπως κατήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ στο συνέδριό της που διεξάγεται αυτές τις μέρες.
Ακόμα να γίνει πράξη η παραμυθένια υπόσχεση του υπουργού υγείας για 9.000 τοποθετήσεις νοσηλευτικού προσωπικού μέσα στο 2005.
Την ίδια ώρα 500 κρεβάτια μένουν κλειστά στο Αττικό νοσοκομείο, ενώ «νοικιάζονται» από το ΕΣΥ κλίνες στο Ερρίκος Ντυνάν.
Αυτός ο «Ιός» της «σεμνής, ταπεινής» και τμηματικής-μουλωχτής ιδιωτικοποίησης επιχειρεί να εισχωρήσει στο Αγ.Ολγα.
Δεν θα αφήσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης να περάσουν, ενωτικά και αγωνιστικά, στηρίζοντας τους αγώνες και τα αιτήματα των εργαζομένων του νοσοκομείου, που ήδη έχουν εκδώσει ανακοίνωση για το θέμα.

-ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ
-Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ